Cătălin Predoiu şi Monica Macovei au făcut campanie de Ziua Tineretului în Sălaj

Filiala Sălaj a Partidului Democrat Liberal a primit vineri, 2 mai, vizita echipei de campanie de la nivel naţional condusă de Cătălin Predoiu. Însoţit de Monica Macovei, europarlamentar PDL, Andreea Paul, Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj şi candidat la alegerile europarlamentare, Ioan Oltean, preşedinte PDL Bistriţa şi bistriţeanca Gabriela Montoiu, aflată pe listă pentru Parlamentul European, prim-vicepreşedintele PDL a vorbit la Zalău despre importanţa alegerilor europarlamentare şi despre modul în care acestea vor influenţa viaţa românilor. „Sunt cele mai importante alegeri, în funcţie de rezultatele acestora atârnă spargerea puterii. Este important să trimitem oameni în Parlamentul European care au făcut ceva pentru români. Vizitând astăzi pieţele şi cele două fabrici din Sălaj, toţi cei cu care am stat de vorbă s-au plâns de taxe, spunând că nu se pot dezvolta din cauza acestora. Viaţa românilor în prezent este mai grea decât în 2009, anul de vârf al crizei”, a ţinut să sublinieze Cătălin Predoiu, în cadrul conferinţei de presă.

Tot despre importanţa acestor alegeri a fost şi mesajul europarlamentarului Monica Macovei, însă a profitat de ocazie pentru a trage atenţia asupra necesităţii împărţirii puterilor, susţinând faptul că, în opinia sa, Partidul Social Democrat vrea să fie partid unic, vrea dictatură.”Este foarte important votul din 25 mai. Tot ceea se petrece în Parlamentul European are impact asupra românilor. De pildă, directiva cu privire la cardul european de sănătate este de importanţă majoră, deşi Guvernul Ponta împiedică implementarea ei. Totodată este importantă împărţirea puterii politice, echilibrarea puterilor. Cred că PSD vrea să fie partid unic. Românii ar trebui să se gândească bine pentru că dacă puterea nu va fi împărţită, România riscă să ajungă sub dictatură”, a explicat Macovei. Politicianul a ţinut să facă şi o scurtă radiografie a activităţii aleşilor europeni români. „Cei 11 europarlamentari PDL au avut în ultimii cinci ani 60 de rapoarte, mai mult decât cei 16 europarlamentari PSD şi PNL la un loc,respectiv 31. Numai eu am avut 40 de rapoarte (legi), aşadar mai mult decât toţi cei de la PSD şi PNL la un loc. Electoratul va trebui să aleagă dacă va da încredere unora care nu au dovedit nimic sau celor care au garanţia că fac treabă, iar aceasta prin faptul că au dovedit deja în anii trecuţi”, a mai spus Macovei.
În opinia lui Daniel Buda, PDL are cea mai serioasă ofertă pentru electoratul din România şi totodată cunoaşte clar care sunt obiectivele. „Pe listele PDL-ului nu veţi găsi neveste sau alte rude, iar obiectivele se ştiu foarte clar, în primul rând aderarea României la spaţiul Schengen, atragerea şi fluidizarea absorbţiei fondurilor europene, şi, nu în ultimul rând, problemele fermierilor. Nu vom putea avea o agricultură competitivă atâta timp cât fermierul român nu va avea o subvenţie egală cu cel din Franţa, Italia, Spania etc.Votul din 25 mai este unul foarte important, prin acesta se va măsura gradul de europenizare a României”, a punctat Buda.

Sălajul, unul dintre cele mai sărăce judeţe

„Sălăjenii sunt obligaţi să vină la vot dacă doresc să aibă o reprezentare corectă în Parlamentul European”, a subliniat Andreea Paul, atrăgând atenţia asupra faptului că Sălajul se află pe locul 39 pe ţară, adică la coada clasamentului, în ceea priveşte produsul intern brut pe cap de locuitor. „Sălăjenii au preţuri europene, dar salarii mici. Cu circa 472 de lei este mai mic salariul unui sălăjean faţă de salariu mediu al unui român, iar rata şomajului în judeţ este mai mare decât cea naţională. PSD şi PNL şi-au arătat adevărata faţă. Românii au nevoie de un nivel de trai european”, a concluzionat Andreea Paul.

5 Thoughts to “Cătălin Predoiu şi Monica Macovei au făcut campanie de Ziua Tineretului în Sălaj”

  1. […] Via: Europarlamentarul Monica Macovei îi îndeamnă pe sălăjeni să meargă la vot […]

  2. cornel

    bai scroafa mai mare dictatura ca ce a fost în ultimi 10 ani nu ne trebuie iar tu nu stiu cum mai ai tupeul sa apari dupa cat rau ai facut acestei tari

  3. Anonim

    Tocmai Buda s-a gasit sa vorbeasca de nepotism.E ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului.In calitatea lui de presedinte al comisiei jueidice a pritocit toate acele acte normative care au facut mult rau romanilor.Este vorba de taieri de pensii,salarii,ajutoare sociale ,indemnizatii de handicap,disponibilizari s.a.m.d.Mii de functionari publici cu vechime de 10,15,20 de ani au fost lasati pe drumuri.Desi chipurile angajarile au fost blocate in acea perioada deputatul cu nume de hazna a avut grije sa-si angajeze neamurile si prietenii la stat .Din pacate romanii printre multele defecte au si o slaba memorie a raului.Da eba pe ale cui liste a fost aleasa europarlamentar?

  4. Anonim

    sa nu uitati de taierile de 25% a salariilor bugetarilor si votate cu mainile si picioarele savarsite de PDL .

  5. anonim

    si srezi ca ar fi meritat un salariu mai mare?
    pt ce?

Leave a Comment